Argentin Tangó Táncszínház

A társulat 2004 nyarán alakult lelkes tangósok részvételével, hivatalos keretet adva a korábban többé-kevésbé ad hoc módon szerveződő előadásokhoz. A Budai László koreográfus vezetésével működő csapat - korábbi munkáival együtt - három egész estés előadást állított eddig színpadra:
A "Dona Lucrezia háza" c. mozgásszínházi mű egy határozatlan időben a századelőn játszódó kosztümös darab, amely egy bordély életének egy részét dolgozza fel. A történetet a "La casa del amor" c. film inspirálta. A tangós betéteket szöveg nélküli mozgásjáték köti össze. Eredetileg a darab élő zenével és narrációval került bemutatásra Fonó Budai Zeneházban, majd később gépzenére a Nemzeti Táncszínházban is.
Az "Évszakok Buenos Airesben" c. darab tiszta táncmű, keveri a színpadi tangót, színpadi táncot, a modern táncot és más stílusokat is. Az Astor Piazzolla zenéjének ihletésére készült egész estés , élő zenés darab 2002-ben került először bemutatásra a Nemzeti Táncszínházban, majd fél évig teltházzal ment.
2005 januárjától a Nemzeti Táncszínház, a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával, valamint olyan neves vendégkoreográfusok, mint Földi Béla, Miriam Friedrich és olyan vendégművészek, mint Vámos Veronika, vagy a Németh Péter-Lajtai Beatrix kettős, közreműködésével új darabot készített "Tangó Expressz" címmel. A darabot folyamatosan teltház előtt játszották a Nemzeti Táncszínházban.
A táncszínház legújabb darabja a "Lélekhúrok", amely a flamenco és a tangó keverékéből áll, élő zenére, verses-prózás narrációval. A darab a Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra 2005. novemberében.

 

Az Argentin Tangó Táncszínház weboldala: http://www.tangotancszinhaz.hu/

Share