Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

20 nov. 2018
09:00PM - 12:30AM
Élőzenés Milonga del Angel keddenként az Art's Harmony Studioban
24 nov. 2018
07:00PM - 09:00PM
Az ezerarcú tangó

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Argentin tangó zenekar

A zenekar Bartha Katalin kezdeményezésére alakult 1998-ban.


Az együttest magával ragadta a Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és Eero Kesti finn zeneszerző segítségével elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását. Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt.


 

Tagok:

Alejandro Szabo (arg) bandoneon

Bartha Katalin (hun) – hegedű, művészeti vezető

Bartha Péter - bandoneon

Lázár György (hun) – zongora

Nagy Ottó – gordonka

Piukovics Gábor – nagybőgő

 

Közreműködők:

Babicsek Bernát – harmonika

Szőllősi András - nagybőgő, ének

 

A zenekar megalakulása óta együttműködik Budai László tangó világbajnokkal és az Argentintangó Táncszínházzal, Kulik Johannával, Bánhidi Petrával és Bartulovic Josippal, valamint Szőlőssi Andrással és Götz Andreával.

Az együttes rendszeres közreműködője a Nemzeti Táncszínházban,  az IBS Színpadon, a Klebelsberg Kultúrtúriában, a Danubiando Fesztiválon és más helyszíneken szervezett előadásoknak, ahol darabjaikkal nagy sikert arattak (Évszakok Buenos Airesben (2002), Tangó-expressz (2005), Lélekhúrok (2005), A szenvedélyes tangó (2007), Tango & Piazzolla, Tango Harmony (2008), Tango Montázs (2010), Tango Fantasy (2010), Tangó Szerenád (2010), La Bella Tangolita (2011), BailAmor (2011).

A Tango Harmony zenekar nem csak számos vidéki fesztiválon és színházban, valamint céges rendezvényeken szerepel produkcióival, egyedi szerkesztésű tangó-show összeállítással vagy koncertműsorral, hanem külföldi meghívásokat is elfogad.

2002-ben kiadta a Évszakok Buenos Airesben audio és multimédia CD-ROM-ot.

A zenekar a házigazdája és állandó szereplője a Tangó Szalon-oknak.

 

      Tango Harmony Rider                                     Repertoár                                    További sajtóanyagok

 

 

Share