Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

28 máj. 2024
09:00PM - 01:00AM
MdA - Duo Libera concert -Táncol a DJ! - Széna

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Nagykáldi Levente és Bulyáki Bernadett

Bulyáki Bernadett 8 éves korában kezdett táncolni. A magyar néptánccal ismerkedett meg először, amit a miskolci Avas, majd később a Szinvavölgyi Néptáncegyüttesben alapozott meg. 2000-ben végzett a Szemere Bertalan Művészeti Intézetben (színházi táncosként), megismerkedve a tánc különféle stílusaival. Ezt követve, egy évig a Talentum Együttes tánckarának tagja volt, majd 2001-ben nyert felvételt a Duna Művészegyüttesbe, ahol több neves koreográfussal is dolgozott (Bozsik Yvett, Juhász Zsolt, Kovács „Gerzson” Péter, Mándy Ildikó, Mucsi János, stb…) saját stílusukban. 

A tangóba 2012 őszén szeretett bele, 2013 májusa óta pedig aktív tagja a milongáknak. Itt ismerkedett meg táncpartnerével, tanárával is, Nagykáldi Leventével (Tango Bear), aki 13 éves kora óta táncol, a standard és latin-amerikai táncok, magyar néptánc, történelmi magyar táncok, akrobatikus rock and roll, stb. után az elmúlt 10 évet az argentin tangóval töltötte. Számos argentin mestertől tanult: többek között Rúben Terbalca, Gustavo Naveira és Giselle Anne, Mariano Chicho Frumboli, Cristhian Sosa (színpadi tangó világbajnok) és Sabrina Garcia, Juan Martin Carrara és Stefania Colina, Sebastian Arce és Mariana Montes, Oscar Velazquez, Marcelo El Chino Gutierrez és Johana Cessiecq, Rodolfo El Chino Aguerrodi és Miho Omaki, Guillermo Merlo és Fernanda Ghi, stb

Első közös megjelenésük a 2013. évi Karácsonyi Tangó Bálon volt. Azóta dolgoznak együtt, s építik közös tangójukat.

 

„A tangó vonzás és létszükséglet. A táncpaletta különböző stílusai közül, a legkülönlegesebb. Teljes mértékű önkifejezésre ad lehetőséget. Testileg-lelkileg gyógyít, energizál, inspirál, hatása az élet szinte minden területén jelentkezik. A tangó olyan szerelem, amivel az életet nemcsak megélni lehet, hanem határtalan távlatokban, magasabb szintre emeli annak minőségét. ”

 

/Bulyáki Bernadett/

 

Bulyáki Bernadett: Vonzás

Fellépésekről készült videók:

2014. január 27-i Tangó Hangoló

 
 
 
 
 
 
Share