Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

Nincsenek események

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Özgür Demir és Marina Marques

ÖZGÜR „EL TURQUITO” DEMIR

 

Mióta csak járni kezdett, mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire tehetséges Özgür „EL TURQUITO” Demir. Mindig is tudta, hogy a tánc lesz a szenvedélye. Mielőtt elkötelezte magát a tangó mellett, más táncokkal is kiegészítette tánctudását.

„EL TURQUITO” a latin táncok mellett (salsa, chacha, merenge és tango) tanult kortárs balettet, jazzt és hip-hop-ot is.

Tangós szakmai karrierje 2001-ben indult. Felfedezte a táncművészet egy egyedülálló kifejezési formáját. Buenos Aires-iként rengeteg lehetőség várta, fejlesztette és finomította tánctudását, valamint tanítási módszerét. Különböző tangóstílusokat is tanult, emellett más mozgásformákkal (Feldenkrais és pilates), és zenei szemináriumokkal is kiegészítette ismereteit.

„EL TURQUITO” tanított és előadott Buenos Aires legtöbb milongáján és tangó iskolájában. 2008 óta nemzetközi karrierje elképesztően ível felfelé, s ma már a világ legjelentősebb táncosai között tartják számon.


MARINA MARQUES


Marina MARQUES 12 éves kora óta foglalkozik művészetekkel. Az iskolában már kimagaslott a színészi képességeivel és tánctudásával (modern, jazz és kortárs balett). Később hivatásos táncos, tanár és koreográusként latin és brazil táncokkal foglalkozott (samba de gafiera, forro, zouk, salsa, chacha and Tango).

2006-ban kötelezte el magát a tangó mellett, és elismert tangóssá vált a színpadon, és tanárként, előadóművészként pedig a tangó fővárosának legjelentősebb milongáin részt vett.

Marina MARQUES több jelentős tangós személyiséggel dolgozott együtt közreműködőként, tanárként táncosként nemcsak Buenos Aires-ben, hanem Mar del Plata, La Plata, és Bariloche mellett a világ más jelentős városaiban (Berlin Tango festival 2006, Tango High 2008, Cumbre de Tango de Bariloche 2009, Festival de Tango Sao Paulo 2009, CIU danza Buenos Aires 2009 and el Festival Cambalache 2009).
 

ÖZGÜR „EL TURQUITO” DEMIR és MARINA MARQUES


Marina MARQUES és Özgür „EL TURQUITO” Demir 2010 elejétől táncolnak együtt. Ez a döntés táncukat új szintre emelte: ketten együtt egy karizmatikus táncstílust hoztak létre kombinálva az eleganciát és a kreativitást, melynek jellemzői a vitathatatlan egyediség és a tökéletesen kiforrott technika.

Manapság a páros Buenos Aires-ben él, de a világ minden pontján dolgoznak: Európában, Kanadában, Dél-Amerikában és Ázsiában is.

Táncolni látni őket elbűvölő és magával ragadó élmény. Gyönyörű tartásukkal, kifejezőképességükkel, mozdulataikkal, és a művészi kifejezésmód legtökéletesebb ismeretével képesek lekövetni a zene legapróbb, legbonyolultabb részleteit is.

Tanítványaik kimagaslóak annak köszönhetően, hogy teljesen átadják magukat a tanításnak, és hihetetlen tehetséggel tanítják a tangó, milonga, waltz különböző stílusait. Remek érzékük van hozzá, hogy olyan légkört teremtsenek, mely nem csupán hatékony, de pihentető és kedélyes is egyben, ahol mindenki megtalálhatja a saját stílusát.

A páros összetett tangó stílusával, kiváló technikájával és egyedi eleganciájával mára már egyike a legkeresettebb és legkedveltebb táncosoknak és tanároknak a tangószervezők körében – különösen Európában, de a világ többi részén is. Felléptek és tanítottak már a világ legfontosabb tangó fővárosaiban, mint Buenos Aires, Párizs, Berlin, Istambul, Montreal, Zurich, Madrid, Stockholm, Varsó és még sok más helyen. Gyakran elutaznak Buenos Aires-ből, hogy különleges tangó szemináriumokat és workshopokat szervezzenek a világ minden táján, melyek mindig nagyon sikeresek.

 

Fellépések:

2013. március 17. Pesti Tangó Szalon

 

Videok a fellépésekről:

2013. március 17. Pesti Tangó Szalon
 

Képek a fellépésekről

Share