Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

24 febr. 2018
08:00PM -
Milonga im TSZ - mit Tango Harmony

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Gáspár László és Kárász Eszter

0000000314k

Gáspár László és Kárász Eszter

Egészen máshonnan indultak, külön utakon érkeztek, de a tangó iránti szerelmükben egymásra találtak és azóta az életük teljesen összefonódott – nem csak a táncparketten, táncosként és tanárként, hanem a valódi életben is.

Gáspár László

Tizenévesen versenyszerűen atlétizált. Egyszeres ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági országos csúcstartó (távolugrás) és háromszoros ifjúsági válogatott volt. 1995-ben Spanyolországban egy neves flamencotáncos óráira iratkozott be. Órák után a menők ott maradtak salsazni. Itt csapta meg a tánc „szele”. Hazaérve egy nagyon jó és humoros tánctanár, Koltai Ottó bácsi társastánc óráira kezdett járni. 1997-ben folytatta a társastánc tanulást az Oktogon táncstúdióban Tóth Attilánál és Kulik Johannánál. cipo diffuseglowŐk ismertették meg az Argentin Tangóval is.

Az 1998 elején indult első budapesti milonga, a Tango y Alma látogatója a kezdettől fogva. Emellett 2002 és 2003 között versenytáncolt standard táncokban. Partnerével a „C” osztályig jutottak. 2003-tól az Argentin Tangó Táncszínház táncosaként számos táncelőadásban részt vett. Táncolt az „Évszakok Buenos Airesben”, a „Tango Express” és a „Lélekhúrok” előadásain, illetve több budapesti és vidéki fellépésen. A Táncszínházzal tanított is, kezdő órákat tartott színházi partnerével.

Kárász Eszter begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting

Gyerekkorában Berczik Sáránál kezdett művészi tornázni, aki örökre felkeltette benne az igényt a harmonikus, természetes mozdulatok iránt. Később számos mozgást kipróbált a jógától a modern táncon át a néptáncig.

0000000318k2001-ben találkozott az argentin tangóval, amiben megtalálta, amit színészként és drámapedagógusként mindig is fontosnak tartott: az egymásra való odafigyelés, a szavak nélküli kommunikáció és a következő lépés titokzatos kiszámíthatatlansága olyan alapvető elemei ennek a táncnak, mint magának az életnek. Színészként, rendezőként és táncosként is nagyon izgatja a mozdulatokkal történő érzelemkifejezés. 2005 óta dolgozik az Argentin Tangó Táncszínházzal. Rendezője volt a Nemzeti Táncszínházban előadott „Lélekhúrok” című darabnak, melyben először állt egy színpadon az argentin tangó és a flamenco. Egy évre rá a Merlin Színházban „EnTransz” címmel egy hastáncos előadást rendezett.

Együtt

Az argentin tangó kapcsán, egy esti milongán ismerkedtek meg, majd a közös táncokból szerelem és házasság lett. Jelenleg két gyermekük életét igyekeznek terelgetni.

Első közös utazásaik is a tangóhoz, fesztiválokhoz kapcsolódtak, számos külföldi és hazai tangó-fesztiválon, workshopon vettek részt együtt (Belgrádi Tangó Fesztivál 2004, 2005, Amszterdami Tangomagia Fesztivál 2004, 2005, Isztambuli Tangó Fesztivál 2006, Danubiando Fesztivál 2009).

A tangóban az egymásra és a zenére való ráhangolódás, a szavak nélküli beszélgetés, a vezetés-követés harmóniája vonzza őket. Épp ezért táncuk  mindig improvizáció, csak arra pillanatra és alkalomra jellemző. Szeretnék másoknak is átadni azt az örömet, amit a zenével és a partnerrel való harmónia megtalálása jelenthet.

Honlap: www.karaszeszter.com

 

Fellépések:
2014. március 17-i Tangó Hangoló

 

Fellépésekről készült videók:

2014. március 17-i Tangó Hangoló

 

Képek:
2014. március 17. Tangó Hangoló

Share