Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

06 dec. 2023
09:00PM - 12:30AM
MdA-Tango Harmony concert & show - DJ Emiwell
06 dec. 2023
10:00PM - 11:00PM
Mindenki tangója az Art's Harmony Studioban
07 dec. 2023
10:00PM - 11:00PM
Mindenki Tangója a Tango-Zug Stúdióban

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Fabrizio Mocata

 

Fabrizio Mocata zongoraművész, zeneszerző, és zenei rendező. A klasszikus és jazz zenétől indult, majd 2000-ben Piazzolla zenéjét kezdte játszani a Rojo Porteño Qvintettel Olaszországban. E kezdeti tapasztalat után megkezdte a klasszikus tangó pályafutását a Cambalche Cuarteto tagjaként és szólistaként. Számos argentin muzsikussal játszott együtt Európában, mint például Gustavo Colmenarejo, Daniel Chazarreta, Daniel Pacitti és Martin Espindola.

 

2010-ben, első argentin és uruguay-i koncertútján Fabrizio Mocata találkozott az uruguayi énekes Ricardo Olivera-val. Dolgozott Julio Cobellivel, Waldemar Metedierával, Raul Jaurenával és Olga Del Grossi-val, akik a Tango történetében fontos mérföldkövek voltak (lásd A. Zitarrosa, Cesar Zagnoli, Donato Racciati), valamint Nano Perrone (Amores Tango), Pache Mandes (Cachivache), Javier Weintraub (El arranque), Nicholas Enrich (Juan De Dios Filiberto), Simone Tolomeo (Los milonguitas), Carolina Minnella, és Marcelo Boccanera mellett is.Ebben az időszakban Fabrizio Olaszország és Dél-Amerika között élt.

2013-ban Fabrizio találkozott a világhírű Fabio Armiliato opera énekesnővel, és megbízást kapott a Recital CanTango nevű projekt új zenei irányítására. Az így létrejött cd-t Olaszország, Montevideo és Buenos Aires között rögzítették. Az összes zenét korábbi partnereivel, valamint Daniela Dessì, Luis Bacalov, Ariel Ardit és Paul Wertico különleges vendégeivel vették fel.

A későbbiekben Olaszországban játszott kisebb- nagyobb csoportokkal, mint a híres "Filarmonica A. Toscanini di Parma”. Ezt a projektet 2016 novemberében Buenos Airesben mutatták be a Maipo Színházban és Montevideo-ban a Sala Zitarrosa-ban. Natalia Bolani színésznő és a "Los Guardiola" tangó színházi táncosok vettek részt a bemutatón.

2012 és 2014 között megalakította és vezette a TTX Zenekart a Toronto Tango Experience Marathon (Kanada) számára, amely sok zenészt foglalt magába a világ minden tájáról, valamint együtt játszott még Horacio Godoy és Magdalena Gutierrez-zel is.

Európában szólistaként és zenészként számos olyan fesztiválra hívták meg, mint például a berlini újév maraton, a Tango Nou, az Embrace Fesztivál, a Berlin Tango High (Tango Circus) és számos más esemény.

Nemrég kezdett dolgozni az énekesnő, Ana Karina Rossi-val, mind Olaszországban, mind Párizsban. 2014-ben szólistaként játszott a Montevideo Tango Fesztiválon (mely a világ legrégebbi ilyen fesztiválja), majd Kolozsváron folytatta munkáját.

2015-ben először Medellinben játszott a Pablo Tobon Uribe Színházban és a Casa Teatro El Poblando egyéni koncertjén, a következő években pedig részt vett az ottani Tango Fesztiválon. 2016-ban az "Aeropuerto Olaya Herrera" című fesztiválon szerepelt, ahol Carlos Gardel meghalt. Bemutatta  2 zongorára írt művét a híres Teresita Gomez-zel, és további két énekes sztárral, a kolumbiai Carmen Usuga és az argentin Marcelo Tommasi-val (Orquesta Ciudad de Buenos Aires - Raul Garello).

 

2015-ben Fabrizio a Genova Tango Expo-n együtt fellépett Fabio Armiliato énekesnővel, a Los Guardiola táncosokkal, Pablo Veronnal és Cesira Micelivel. Ennek a tapasztalatnak köszönhetően együtt kezdett dolgozni Pablo Veronnal, akinek műhelyében Musicality workshopokat tartott.

Fabrizio Mocata folyamatosan aktív, sokat utazik és dolgozik külföldi eseményeken és fesztiválokon.

Mindeközben a jazz és a klasszikus zenét is műveli továbbra is.

 

Diszkográfia (Vezető / társ-vezető):
 
Puccini Moods (with G. Scaglia / E. Fioravanti)

Free The Opera (with G. Scaglia / P. Wertico)

Tango Tano (Soloist + guests)

Concerto per la Beata Cristiana (VV AA)

Recital CanTango (musical direction for F. Armiliato)

Letter From Manhattan (with G. Garzone, M. Panascia, F. Nemeth).
 
 
További infók:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share