Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

06 dec. 2023
09:00PM - 12:30AM
MdA-Tango Harmony concert & show - DJ Emiwell
06 dec. 2023
10:00PM - 11:00PM
Mindenki tangója az Art's Harmony Studioban
07 dec. 2023
10:00PM - 11:00PM
Mindenki Tangója a Tango-Zug Stúdióban

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Adrian Placenti

 

Adrian Placenti zeneszerző, zongorista és karmester, a Buenos Aires-i Academia Porteña del Lunfardo kutatója és tagja.

Buenos Airesben született, gyermekkora óta zenei és tangós környezetben élt, tanult zongorát, első tangó tanára Sebastian Piana volt.

Az IUNA-n szerzett diplomát zene (U.C.A., zeneszerzés) és zongora professzorként, majd ösztöndíjat kapott az "Instituo Italiano de Cultura" -tól zeneszerzés szakra Giacomo Manzoninál és Bianchinninél.

 

Karmesteri tanulmányait Mario Benzecry-nél folytatta. Tangó zenélést zongoristaként Nicolás Ledesma-nál és Oscar De Elíánál tanult. Zongorista és zeneszerzői tevékenysége kamarazenére, zenekari muzsikára és jingle-re terjed ki. Különböző díjakat nyert: az "El loco" zongora szonáta kiemelkedő említést kapott; a "Fundación Omega" által szervezett versenyen döntős volt a "La Venise de L'Ouest" szextettjével, melyet először Gerardo Gandini vezényletével adták elő; "Ayer y Hoy" tangója első díjat nyert a Buenos Aires-kormány által szervezett "XVII Certamen Hugo del Carril" zeneszerzés versenyen.

Részt vett a "Les Allumnès" Nemzetközi Fesztiválon, Nantes-ban, Franciaországban.

Tanított a "Universidad de Buenos Aires" és az "Universidad Católica Argentina" egyetemeken, és jelenleg is két gyermekzenekar, az "Escuela de Coro és Orquesta Athos Palma" és az Escuela de Música Nº. 12 D.E. 19 " vezető karmestere.

 

Jelenleg Buenos Airesben játszik több helyen, mint a "La Esquina Homero Manzi", a "36 Billares", a "Centro Cultural Recoleta", és a La Poesía hivatalos zongoraművésze, amely egy legendás bár a San Telmo kerületben.

Zongora korrepetitorként is dolgozik az Escuela de Danza Nº2-nél.

Részt vesz a "Los notables" rádióműsorban, valamint a "Chacabuco Cultural" kiadvány szerkesztője.

2012-ben adta ki a "Fondo Metropolitano de las Artes" által támogatott "Ayer y Hoy, mis tangos" címú CD-jét saját szerzeményeivel.

2013-ban az ő szervezésében valósult meg a "De músicos, poetas y locos todos tenemos un poco"  című kulturális sorozat az "Academia Porteña del Lunfardo"-n, ahol sok vendég, mint Atilio Stampone, Raúl Garello, Juan Carlos Saravia és más jelentős argentin zenészek vettek részt.

2014-ben Academia Porteña del Lunfardo rendes tagja lett.

2014-ben majd 2016-ban utazott az USA-ba, ahol koncerteket és mesterkurzusokat tartott Graceland, Iowa, Baker, Kansas és New York egyetemein. Az argentin kancelléria mindkét utat "Nagy művészeti és kulturális értéknek" nyilvánította.

2015-ben adták ki a "Tangók az USA-ban" című Cd-t, a Mariana Cañardo hegedűművésszel közös turné anyagából.

2015-től vezeti a "De tango y pentagramas" rovatot a "La Porteña Tango" szakfolyóiratban.

2016-ban jelent meg a "Tango Suite puertas abiertas" c. Cd a szextettjével.

2016-ban, az Academia Porteña del Lunfardo nyilvános ülésén tartott előadást "Akadémikus muzsikusok hozzájárulása a tangó megértéséhez és annak eredetéhez" címmel.

2016-ban és 2017-ben is közreműködője volt a „Buenos Aires-i Tangófesztivál"-nak.

2017-ben  kutatóként a Congreso Latinoamericano and Unasur, U.N.A. kongresszuson tartott előadást.

2018-ban szervezőként és koncertező zenészként is részt vett a Boedo Tango Fesztiválon.

 

További információk és közösségi hálózatok:

 
 
Share