Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

Nincsenek események

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Esemény naptár

Hidegkúti Tangó Szalon

Hétfő 04 December 2017, 19:00

Találatok : 1786

 

Ismét a Klebelsberg Kulturkúria ad otthont a Hidegkúti Tangó Szalonnak 2017. december 4-én, ezúttal hétfőn 19:00-kor.

Az est házigazdája a Tango Harmony Zenekar, Bartha Katalin hegedűművész vezetésével, Alejandro Szabó argentin bandoneon művész közreműködésével.

A Hidegkúti Tangó Szalon mindazoknak szól, akik a Buenos Aires-i milongákhoz – argentin tangó táncestekhez – hasonló, elegáns teremben szívesen merülnek el a szenvedélyes tánc látványában a varázslatos élőzenére, esetleg még kedvük is nyílik kipróbálni az Argentínában minden korosztály által kedvelt tangót.
Az est házigazdája a  Bartha Katalin által vezetett Tango Harmony Zenekar, akik Astor Piazzolla és további autentikus zeneszerzők műveiből játszanak, igazi argentin hangulatot varázsolva.
A Szalon vendégei a magával ragadó látványon túl maguk is belekóstolhatnak a tangó világába. A táncbemutatót követően, egy kötetlen hangulatú tánckurzus keretében lehetőségük nyílik elsajátítani az argentin tangó alapjait, majd az este hátralévő részében kamatoztathatják is a megszerzett tudást, hiszen a táncóra után az este a szabad tánc jegyében folytatódik.

Rózsa Fekete Róbert több év táncos múlt után 2005-ben kezdett tangózni. Azóta számos workshopon vett részt hazai és külföldi oktatóknál, aktív tagja a hazai tangós közösségnek. A táncbemutatók és színpadi fellépések mellett milongaszervezéssel és oktatással is foglalkozik, valamint tangó DJ-ként tevékenykedik.

A Tango Harmony zenekar Bartha Katalin vezetésével  1998-ban alakult. Az együttest magával ragadta az argentin Astor Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását.

Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt. Nem csak Piazzolla zenéit, de a tradicionális tangó tánczenéket is játssza: tangókat, milongákat és valsokat, valamint Lázár György a zenekarnak írt szerzeményeit.

 

Tango Harmony Zenekar:

Alejandro Szabo (arg) - bandoneon

Bartha Katalin - hegedű, művészeti vezető

Lázár György - zongora

Nagy Ottó - gordonka

Bartha Péter -  bandoneon

Piukovics Gábor – nagybőgő

 

Táncosok: a mai estén Rózsa Fekete Róbert partnere Győrfi Lea lesz.

 

További információk és kedvezményes jegyrendelés a www.tutijegy.hu oldalon.

 
Hely Klebelsberg Kultúrkúria - 1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Vissza