Nagykáldi Antónia

DJ Toncsi néven Tango DJ, továbbá fotóművész és milongaszervező

A művészetek mindig közel álltak a szívéhez. 2002-ben a Ludwig Múzeum Henry Cartier-Bresson kiállításának megtekintése közben, villámcsapás-szerűen talált rá a fotózásra. 2005-ben pedig több más tánc kipróbálása után az argentin tangó ragadta magával. A táncfotózás lett számára a két műfaj tökéletes ötvözése, először analóg kamerával, fekete-fehér filmre színházi előadásokat fotózott, majd egyre inkább a digitális technika alkalmazásával

alkotta képeit. 2008-tól már nem csak táncol a milongákon, hanem rendszeresen megtalálható a DJ-pult mögött is, a buenos airesi tradicókat követve állítja össze a milongák zenei anyagát. Legfőképp a tangó aranykorának (~1936-1956) legnépszerűbb zenekarait játssza: tangókat, milongákat és valsokat tandákba (csokrokba) válogatva. A kisebb milongáktól kezdve a tangó fesztiválokig és tangó marathonokig sok helyen DJ-zik a magyar és nemzetközi táncosok örömére.

Saját szervezésű milongája Budapesten a Milonga Sin Palabras, mely az évek során sok argentin vendégtanár párost meghívott tanítani, fellépni. 2012-től külföldi meghívások sora következett, rendszeresen játszik európai fővárosok milongáin és tangó marathonjain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagykáldi Antónia fekete-fehér filmre készített fotója, a képen Budai László és Székely Adrienn.

Share