Events Calendar

Az ezerarcú tangó

Friday 13 September 2019, 19:00 - 21:00

Hits : 1456

Ezerarcú Tangó - Tangó Show - Budai László és vendégei


Érzékiség, érzékenység, szerelem, szenvedély, vágy, gyűlölet, figyelem, közöny, öröm és bánat, humor, boldogság és szomorúság. A tangóban mindez átélhető, és a tangóval mindez elmesélhető. A tangó egyszerű és bonyolult, közönséges és elegáns, gyengéd és durva, vad és finom, energikus és megnyugtató. Az előadás a tangó sokféle arcának segítségével nyújt betekintést az emberi kapcsolatok rejtelmeibe. Pillanatok, melyek különböző ízeket és színeket adnak a nézőnek. Legyen új, vagy régi stílus, látjuk, hogy a tangó az örök szerelem.

Várunk minden táncot kedvelő érdeklődőt!

„A táncos teste a lélek fénylőmanifesztációja.”
Isadora Duncan


Előadók / Performed by
Max Van De Voorde – Solange Acosta (ARG)
Budai László - Pirity Andrea

Barabás Béla - Hudry Kata
Huszár Tamás - Pálmai Adrienn
és az Argentín Tangó Táncszínház tagjai

Budai László & Pirity Andrea
Budai László táncos-koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, hazai tangófesztiválok szervezője, külföldi fesztiválok, workshopok meghívott résztvevője, kétszeres argentin tangó világbajnok.

Budai László és Pirity Andrea 2009 óta táncolnak együtt. Szinte tökéletesen kiegészítik egymást: míg Laci táncában a jazztánc, ballett, a Limón és Graham stílusok mozgásanyagait szintetizálja a több mint 20 év alatt megismert tangó technikákkal, addig Andi a Lacitól kapott tudást, érzésvilágot saját analitikus módszereivel bontja le. Összegyúrva, harmóniájukkal egyedülálló energiákat hoznak létre a parketten.

Zenekar / Orchestra:
Tango Harmony Budapest

Bartha Katalin (hegedű, művészeti vezető),
Bartha Péter (bandoneon),
Lázár György (zongora, ének),
Nagy Ottó (gordonka, viola da gamba),
Piukovics Gábor (nagybőgő)

A zenekar számos kiemelt eseményen lépett fel, magyar és külföldi fesztiválokon, évi 50–70 turnékoncertet játszva bejárta Európát. Legutóbb, 2018 novemberében Buenos Airesben lépett fel. Az idei év elején elindította saját, élőzenés milongáját, ahol minden kedd este a zenekar koncertjére táncolhatnak a tangó szerelmesei.

Technika / Technician: Sipos Tibor
Rendező / Directed by Budai László


Jegyvásárlás:

https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/ezerarcu-tango-tango-show-budai-laszlo-es-vendegei-104344/588473 

 

Location Nemzeti Táncszínház (Millenáris Park) - 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Back