Events Calendar

Az ezerarcú tangó

Saturday 24 November 2018, 19:00 - 21:00

Hits : 672

 

 

A hagyományos tangóktól Astor Piazzoláig és a modern tangóig követhetjük végig ennek az érzéki táncnak különféle stílusait, ezerféle arcát a Tango Harmony Budapest Zenekar és élvonalbeli táncosok, Budai László és Pirity Andrea, Kulik Johanna és Korom Péter előadásában. Rövid ismertetők nyújtanak fogódzót majd a nézőknek, mire érdemes figyelniük, sőt, az összeállítás végén a vállalkozó kedvűek pár alaplépést is elsajátíthatnak!

Tango Harmony Budapest

Bartha Katalin (hegedű, művészeti vezető), Bartha Péter (bandoneon), Lázár György (zongora, ének), Nagy Ottó (gordonka, viola da gamba), Piukovics Gábor (nagybőgő)

A zenekar számos kiemelt eseményen lépett fel, magyar és külföldi fesztiválokon, évi 50–70 turnékoncertet játszva bejárta Európát. Legutóbb, 2018 novemberében Buenos Airesben lépett fel. Az idei év elején elindította saját, élőzenés milongáját, ahol minden kedd este a zenekar koncertjére táncolhatnak a tangó szerelmesei.

Budai László & Pirity Andrea
Budai László táncos-koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, hazai tangófesztiválok szervezője, külföldi fesztiválok, workshopok meghívott résztvevője, kétszeres argentin tangó világbajnok.

Budai László és Pirity Andrea 2009 óta táncolnak együtt. Szinte tökéletesen kiegészítik egymást: míg Laci táncában a jazztánc, ballett, a Limón és Graham stílusok mozgásanyagait szintetizálja a több mint 20 év alatt megismert tangó technikákkal, addig Andi a Lacitól kapott tudást, érzésvilágot saját analitikus módszereivel bontja le. Összegyúrva, harmóniájukkal egyedülálló energiákat hoznak létre a parketten.

Kulik Johanna & Korom Péter

Johanna: Al Pacino az „Egy asszony illata” című filmjének táncjelenetében nyújtott alakítása óta tudtam, hogy az argentin tangó az én táncom. Minden más táncműfajt abbahagytam a tangó kedvéért, ez lett az életem.  Először 1998-ban jártam Buenos Airesben tanulmányúton. Egykori partneremmel, Josip Bartulovic-csal 2000–2015-ig tartott közös pályafutásunk, és eközben értem el eddigi legnagyobb sikeremet is, 200 páros közül elért 4. helyezést a 2003-ban, Buenos Airesben megrendezett argentin tangó világbajnokság színpadi kategóriájában. 
Péter: Első találkozásom a tangóval 2010-ben volt. Azóta alig telt el úgy nap, hogy ne táncoltam volna. 2015 óta dolgozunk együtt, tanítunk, fellépünk. Életemben először színházban láttam igazi tangót, Johannát az akkori partnerével. Magával ragadó, felemelő, szívet melengető élmény volt. Akkor tudtam, hogy ez az én táncom.  Hiszem, hogy csupán a tangó kitartó művelése által is jobb emberré válhatunk!

 

Díjmentes regisztrációs jegyek igényelhetők a művelődési házban!

Weboldal: http://apaczai.com/

Facebook: https://www.facebook.com/events/

Location Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár - 2083 Solymár, Templom tér 25.

Back